Apteekkimme lähipalvelut

Tervetuloa tutustumaan Vaajakosken apteekin monipuoliseen palveluun!

 

Lääkityksen tarkistuspalvelu

Lääkityksen tarkistuspalvelussa selvitetään kokonaislääkitys ja tarkistetaan epätarkotuksenmukaiset päällekkäisyydet ja yhteensopimattomuudet.

 

Lääkehoidon kokonaisarviointi

Lääkehoidon kokonaisarvioinnilla selvitetään, johtuuko terveyshaitta lääkityksestä. Vaajakosken apteekissa työskentelee lääkehoidon kokonaisarvioinnin koulutuksen hankkinut farmaseutti. Lääkehoidon kokonaisarviointi (LHKA) on lääkärin työn tueksi suunniteltu palvelu, jonka avulla erityispätevyyden saanut farmaseutti tai proviisori arvioi perusteellisesti potilaan lääkehoidon kokonaisuuden ja tekee havainnoistaan raportin lääkärille mahdollisia lääkitysmuutoksia varten. Palvelu on maksullinen. Kysy lisää apteekista!

 

Asiantuntijat

Diabetesasiantuntija

Apteekkimme diabetesyhdyshenkilö on diabeteksen ja sen lääkehoidon asiantuntija. Häneltä saa maksutta myös sairauteen vaikuttaviin elintapoihin liittyvää neuvontaa ja oheismateriaalia.

Sydänasiantuntija

Apteekkimme sydänyhdyshenkilön puoleen voit kääntyä sydän- ja verisuonisairauksien hoitoon liittyvissä kysymyksissä. Hänen kanssaan voit keskustella lääkehoitosi toteutumisesta ja terveellisistä elämäntavoista, jotka vaikuttavat hoitosi onnistumiseen.

Astma-asiantuntija

Astmayhdyshenkilömme on perehtynyt astmaan ja sen lääkehoitoon. Hän neuvoo astmaa sairastavia asiakkaitamme muun muassa astmalääkeannostelijoiden käytössä. Astmayhdyshenkilö tekee myös maksullisia inhalaatiohoidon tarkistuksia.

 

Inhalaatiohoidon tarkistus

Inhalaatiohoidon tarkistus -palvelu on noin 15 minuutin kestoinen ajanvarauksella toimiva neuvontapalvelu inhaloitavia lääkkeitä käyttäville asiakkaille. Palvelun tarkoituksena on varmistaa asiakkaan oikea inhalointitekniikka sekä laitteiden oikea käyttöönotto, puhdistus ja säilytys. Palvelun yhteydessä asiakas saa ohjeet suun hyvään hoitoon sekä kirjalliset ohjeet inhaloitavien lääkkeiden käytöstä. Palvelun toteuttaa apteekin astmayhdyshenkilö (farmaseutti)

 

Lääkejätteiden palautus

Apteekissa sijaitsevaan ”Lääke-Lyyliin” eli lääkejätteen palautuspisteeseen voi tuoda maksutta käytöstä poistettuja tai vanhentuneita lääkkeitä. Ennen palautusta poista pakkauksista nimilaput ja pahvikotelot. laakejatteen_palautus_asiakasohje

 

Lääkkeiden kotiinkuljetus

Kuljetamme lääkkeitä kotiin Vaajakosken alueelle.  Kysy lisää apteekista.

 

Koneellinen annosjakelu

Välitämme sähköiset reseptit uusittavaksi terveydenhuollon toimintayksikköön. Reseptien uudistamiselle varataan aikaa 8 vuorokautta.

 

 

Linkit

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri
Lääkkeiden hintavertailu
Lääketietokeskus
Suomen Apteekkariliitto
Kela