Avainapteekit kokosi Muistipalvelupaketin Muistiliiton kanssa

Läheisen tai oma muistisairaus herättää huolta ja kysymyksiä. Siksi Avain­apteekit on koonnut Muistipalvelupaketin yhdessä Muistiliiton kanssa.

− Meidän asiakkaamme ja heidän omaisensa käyttävät paljon apteekkipalveluita, joten apteekki on meille tärkeä yhteistyökumppani. Muistiliittoon kuuluu 43 Muistiyhdistystä ja se on valtakunnallinen toimija, aivan kuten Avainapteekit-ketjukin, Muistiliiton suunnittelija Päivikki Paakkanen kertoo.

Ilmainen Muistipaketti on tarkoitettu niille, joilla on todettu tai epäillään alkavaa muistisairautta. Paketti sisältää muun muassa oman apteekin puhelinnumerolla varustetun jääkaappimagneetin, Muistiliiton julkaiseman Muisti-lehden sekä Avainapteekkien laatiman ohjelehtisen muistisairaille.

Kansiossa on myös tietoa muistisairaille sopivista oman apteekin tarjoamista palveluista. Näitä voivat olla esimerkiksi annosjakelu ja lääkkeiden kotiinkuljetus.

Avainapteekit tarjoaa tukea myös apteekkiasioinnin helpottamiseksi. Henkilökunta kertoo, miten muistisairas voi valtuuttaa läheisensä sujuvaan apteekkiasioiden hoitamiseen. Tarvittaessa henkilökunta avustaa apteekkikohtaisen eReseptivaltuutuksen tekemisessä tai neuvoo, kuinka Suomi.fi -valtuutus tehdään.